tmb20171218111559

15.decembrī Balvu muižā tika godināti 2017.gadā veiksmīgākie Balvu sporta skolas audzēkņi un viņu treneri 8 sporta veidos, kuri sevi pierādījuši dažāda līmeņa sacensībās. Lai viņus suminātu, uz pasākumu bija ieradušies viņu tuvinieki, draugi, skolasbiedri un pārējie, kuri vēlējās sveikt šajā svētku dienā.

Pasākumā piedalījās arī Domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, kurš, būdams liels sporta entuziasts, atzina: “Man ir prieks, ka joprojām ar nominantiem, treneriem es varu satikties sporta zālē un mēs kopīgi varam gan attīstīt sevi, gan mūsu novada sportu kopumā. Laureāti, lai jums izdodas visi rezultāti, kas ir ieplānoti tuvākā un arī tālākā nākotnē. Balvu novada Domes vārdā es jums gribu novēlēt godam pārstāvēt mūsu novadu, es ļoti ceru, ka nākotnē arī mūsu Latviju, jo tā jūs attīstīsiet sevi, mūs visus kopumā, un mēs būsim lepni par jūsu sasniegumiem. Lai jums izdodas, lai ir spēks un veselība turpināt iesāktās sporta gaitas, jo tās jums nesīs tikai labas lietas.”

Laureātus sveica arī Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājas vietniece kultūras un sporta jomā Iveta Tiltiņa: “Katram no mums dzīvē ir savs devums un savs uzdevums. Tāds uzdevums, kas mums pašiem un arī citiem sagādā prieku un gandarījumu, kaut kas tāds, kas palīdz katram jaunietim izjust un izdzīvot savu “es”. Šobrīd, skatoties uz laureātiem, priecājos par jums un ļoti, ļoti ceru, ka šie sasniegumi nākotnē izvirzīs kādu olimpieti.”

2017.gada laureāti sporta dejās – Sandis Krivišs un Denija Sirmā, kuri laureātu tituli ieguva arī pērn, trenere Anita Grāmatiņa. Sandis un Denija ar Sporta dejām nodarbojas 5 gadus. Kā pāris kopā dejo 4 gadus. Viņu šī gada sportiskajos sasniegumos ir gan kāpumi, gan kritumi. Augstākie rezultāti šogad ir izcīnīta I vieta Juniori I grupā E6 klasē, Latvijas novadu deju sacensībās “Deju zvaigznītes”, III vieta Latvijas kausa posmā Jaunmārupē, 6.vieta finālā Latvijas Valsts meitarsacīkstēs Rīgā.

Šī gada laureāte volejbolā - Ieva Jurjāne, treneris Igors Šnepers. Ieva vienmēr ir labi mācījusies, ar panākumiem startējusi dažādās mācību priekšmetu olimpiādēs. Pabeigusi mūzikas skolu, dejojusi tautu dejas un arī tagad dzied korī “Mirklis”. 7.klasē Ieva noslēdza savu sporta dejotājas karjeru un pilnībā pārslēdzās uz volejbolu. Nu jau 6 gadus centīgi startē Latvijas mēroga sacensībās, ir Latgales novada sacensību medaļniece, vairākus gadus piedalījās “Lāses” kausa finālsacensībās Rīgā. 2017.gads Ievai bija īpaši veiksmīgs - iesoļojot pilngadnieku kārtā, medaļas tika iegūtas Gulbenes, Balvu un tagad arī Rēzeknes novada čempionātos dāmām. Ceļojošo kausu laureātei volejbolā pasniedza Jānis Strapcāns teikdams: “Vērtējot aizgājušo gadu, jāsaka, ka, runājot par volejbolu, tajā acīmredzot lielākie sasniegumi ir bijuši veterāniem, jo vecuma grupā 65+ esam kļuvuši par Latvijas čempioniem un vecuma grupā 35+ ir izcīnītas sudraba medaļas. Jaunatne, neskumstiet, jums ir uz ko tiekties, mēs rādām piemēru. Šogad notika diezgan sīva cīņa par labākā volejbolista titulu un to izcīnīja Ieva Jurjāne.”

2017.gada laureāts grieķu-romiešu cīņā Jānis Stepanovs, treneris Konstantīns Titorenko. Jānis jau desmito gadu trenējas pie trenera Konstantīna Titorenko, atbildīgi attiecas pret treniņu darbu. Ar lielu pašatdevi un nepiekāpību trenējas katru dienu pēc mācību stundām, un vasaras brīvlaikā. 2014.gadā Jānis bija labākais Balvu sporta skolas cīkstonis. Viņa augstākie sasniegumi šogad: LR junioru meistarsacīkstēs izcīnīta 1.vieta; LR meistarsacīkstēs kadetiem izcīnīta 1.vieta; Latvijas jaunatnes olimpiādē izcīnīta 1.vieta.

Laureāts svarcelšanā šajā gadā ir Lauris Logins, treneris Varis Sārtaputnis. Lauris svarcelšanā trenējas no 2013. gada. Šogad viņš pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu U-15 vecuma grupā, kurā bija konkurenti vienu un divus gadus vecāki par viņu. Ir sasniedzis atzīstamus personīgos rekordus, viņš ir Latvijas jaunatnes izlases kandidāts un gatavojas Eiropas čempionātam U-15 vecuma grupā Itālijā. Pašlaik Laura rezultāts raušanā ir 92 kg un grūšanā ir 120kg.

2017.gada laureāts vieglatlētikā - Uvis Pošeika, treneris Imants Kairišs. Latvijas jaunatnes čempionātos Lauris ir izcīnījis 6 čempiona titulus, četrus no tiem 2017.gadā. Uvis šogad kļuva par Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempionu kārtslēkšanā. Uvis ir Latvijas izlases dalībnieks kārtslēkšanā, diska mešanā, daudzcīņā.”

Šogad laureāts peldēšanā – Mārtiņš Plešs, treneris Romualds Kokorevičs. Mārtiņš jau 8.gadu apgūst peldēšanu Balvu sporta skolā. Pareizāk būtu teikt pilnveido peldēšanas stilu tehniku, jo peldētprasmi apguva jau pirmajā mācību gadā. Šis gads ir bijis īpašs - Mārtiņš veiksmīgi nostartēja VII Latvijas Jaunatnes olimpiādē un Latvijas jauniešu čempionātā Ventspilī, kompleksa peldējumu noslēdza ar Olimpiskā sešinieka pakāpienu. Šobrīd ir sasniegtā otrā sporta klase visos peldēšanas stilos.

Artis Smirnovs ir šī gada laureāts basketbolā, treneris Arnis Voika. Artis savas basketbolista gaitas uzsāka Balvu sporta skolā. Pagājušajā 2016./2017.gada sezonā Arta pārstāvētā komanda LJBL LR čempionātā 2.divīzijā ierindojās 5.vietā, šajā sezonā pēc 1.apļa spēlēm Balvu Sporta skolas U-17zēnu komanda ieņem 4.vietu, personīgi Artis šosezon ir guvis 12,6 punktus vidēji vienā spēlē.

Balvu novada jaunatnes laureāts futbolā šogad ir Vadims Sņegovs, treneris Jānis Zakarīts. Viņš ne tikai trenējas futbolā un piedalās sacensībās, bet arī dejo deju kolektīvā “Rika” un ir viens no līderiem Balvu Valsts ģimnāzijas volejbola komandā. Vadims Sņegovs izvirzīts Sporta laureāta futbolā nominācijai, jo ir labākais Balvu Sporta centra komandas futbolists. Jaunietis startējis Latvijas Jaunatnes čempionāta Elites U-18 grupā Ziemeļaustrumu izlases sastāvā, ir Ziemeļaustrumu reģiona otrās līgas uzvarētājkomandas sastāva pussargs vairāku gadu garumā.

img-001.jpgimg-002.jpgimg-003.jpgimg-004.jpgimg-005.jpgimg-006.jpgimg-007.jpgimg-008.jpgimg-009.jpgimg-010.jpgimg-011.jpgimg-012.jpgimg-013.jpgimg-014.jpgimg-015.jpgimg-016.jpgimg-017.jpgimg-018.jpgimg-019.jpgimg-020.jpgimg-021.jpgimg-022.jpg