26.janvārī svinīgā pasākumā Balvu Kultūras un atpūtas centrā tika sumināti Balvu novada labākie sportisti un sportistu atbalstītāji 12 nominācijās, kā arī Jaunatnes sporta laureāti 10 sporta veidos.

bnp01109 1f51fBalvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, uzrunājot klātesošos, teica: “Šodien esam pulcējušies, lai jūs sveiktu un būtu kopā ar jums, ar jūsu uzvarām, jo ne vienmēr esam spējuši sekot līdzi visiem jūsu panākumiem un tam, kā jūs dienu no dienas strādājat pie tā, lai kļūtu labāki. Iespējams, ka pagājušajā gadā ir bijuši daudz zelta, sudraba, bronzas un citi apbalvojumi, bet šodien sumināsim tos, kuri ir bijuši paši labākie. Šodien vēlamies pateikt jums paldies par jūsu sasniegumiem, ka jūs motivējat sevi būt labākiem un motivējat citus līdzināties jums! Paldies jums par jūsu labo piemēru!”

Pasākuma turpinājumā tika sveikti “Jaunatnes sporta laureāti 2023”, katrā nominācijā ir tikai viens pretendents, kurš atbilstoši sporta veidu nolikumiem ir pats labākais.

raits markus 845f2

Jaunatnes sporta laureāts - 2023 vieglatlētikā - Raits Markus, trenere Sarmīte Keisele. Jautājot, ko Raitam nozīmē vieglatlētika, viņš atbildēja, ka tā ir kļuvusi par ļoti lielu viņa dzīves sastāvdaļu. Tā devusi iespēju viņam pārbaudīt sevi un darīt to, kas Raitam patīk. Šajā gadā Raits plāno izpildīt  normatīvus Pasaules U20 čempionātam un tikt finālā.

mairis ančs un valērija aleksejeva 0a031

Jaunatnes sporta laureāts - 2023 sporta dejās  - Mairis Ančs un Valērija Aleksejeva, trenere Agrita Anča. Jautājot, kura ir katra mīļākā deja, Valērija atbildēja, ka tas ir Ča-ča-ča, jo tā ir viegla un enerģiska deja, bet tikmēr Mairim tā ir rumba, jo tā ir lēna un viegla deja.

raivo nāgels 00a37Jaunatnes sporta laureāts -2023 svarcelšanā  - Raivo Nāgels, treneris Varis Sārtaputnis. Jautājot, no cik gadiem viņš ir sācis trenēties svarcelšanā, Raivo atbildēja, ka no 9 gadu vecuma un ka viņš vēlas kļūt par pazīstamu svarcēlāju Latvijā.

markuss leitens 45b82

Jaunatnes sporta laureāts - 2023 volejbolā - Markuss Leitens, treneris Ervīns Veļķers. Jautājot, kāpēc Markuss izvēlējies tieši volejbolu, uz ko viņš atbildēja, ka droši vien vecāko brāļu ietekmē, kuru vaļasprieks un nopietna darbošanās arī bija volejbols. Markusaprāt, lai sasniegtu labus rezultātus ir nepieciešams pozitīva motivācija, mērķtiecība un aizrautība. Foto kopā ar Balvu Sports skolas direktori Ludmilu Beļikovu.

 jūlija antonova 9ba2cJaunatnes sporta laureāts- 2023 peldēšanā -  Jūlija Antonova, treneris Romualds Kokorevičs. Jautājot, ar kuriem sasniegumiem Jūlija lepojas, viņa atbildēja, ka tie ir visi sasniegumi, bet galvenokārt, ar sasniegumiem Latvijas čempionātā. Jūlija pašlaik ir meistarkandidāte, un viņas mērķis ir dabūt meistaru.

arvis začs c8295

Jaunatnes sporta laureāts - 2023 grieķu – romiešu cīņā - Arvis Začs, treneris Konstantīns Titorenko. Jautājot, ko Arvim nozīmē cīņas sports, viņš atbildēja, ka tā ir attīstība un disciplīna.

 roberts melnis fc7f4Jaunatnes sporta laureāts 2023 basketbolā – Roberts Melnis, treneris Elmārs Rakstiņš. Roberts arī brīvajā laikā labprāt uzspēlē basketbolu un to labprāt darītu arī kopā ar Porziņģi. Foto kopā ar Elmāra brāli Jāni Rakstiņu.

kristofers pušpurs 31350

Jaunatnes sporta laureāts -  2023 futbolā – Kristofers Pušpurs, treneris Ingus Zaharāns. Jautājot, kuras no pirmajām sacensībām Kristoferam visvairāk palikušas atmiņā. Tad tā ir spēle Tallinā, kur uz laukuma bija sasnidzis sniegs, un tā arī viņi pa to sniegu spēlējuši futbolu. Nekad nepadoties, nospraust savus mērķus un iet līdz galam – tāds būtu Kristofera padoms jaunajiem futbolistiem.

 arguts pužulis 529fbJaunatnes sporta laureāts - 2023  ložu šaušanā - Arguts Pužulis, treneris Ēvalds Vancāns. Arguts jau piecus gadus nodarbojas ar ložu šaušanu, un pagājušais gads bijis panākumiem bagātākais.

 indriķis ints circens 2b1d9Jaunatnes sporta laureāts- 2023 distanču slēpošanā - Indriķis Ints Circens – treneri Pēteris Vancāns, Jānis Circens. Indriķis Ints ar distanču slēpošanu tā nopietni sācis nodarboties pirms četriem gadiem. Atbildība, spēja analizēt un mērķtiecība ir īpašības, kurām Indriķaprāt, būtu jāpiemīt labam distanču slēpotājam.

Pasākumā Balvu novada Izglītības pārvaldes apbalvojumu par mūža ieguldījumu profesionālās ievirzes sporta izglītībā saņēma Anita Grāmatiņa, Varis Sārtaputnis un Konstantīns Titorenko. Pasākumu vadīja un arī par muzikālo noformējumu parūpējās Imants Spīčs. Paldies visiem, kuri palīdzēja tapt šim pasākumam – deju studijai “Di-dancers” un vadītājai Ditai Niperei, deju studijai “Terpsihora” un vadītājai Līgai Morozai – Ušackai, Balvu Sporta skolas sporta deju dejotājiem un vadītājām Agritai Ančai un Silvai Dambei, Balvu sākumskolas 4.c klases dejotājiem un vadītājai Žannai Ivanovai, Dagmārai Laicānei, Madarai Siliņai, Kristiānam Boktam, Andrim Līcītim, Aivim Putniņam.


Informācija, foto: Iluta Junžeikare