sports-13032019.jpg

Atzeles volejbola līgā 9.martā tika aizvadītas ceturtdaļfināla spēles Gulbenes sporta centrā. Ceturtdaļfinālā iekļuva sekojošas komandas: Gulbene 2, Sila Priedes (Smiltene), Alūksne, Gulbene 1, SK Kuorsova (Kārsava), Logu maiņa, Balvi, Bērzpils (pēdējās trīs - Balvu novads).

Pirmajā spēlē tikās sezonas līderi „Gulbene 2” un „Bērzpils”. Gulbenes komanda bija noskaņota nopietni un neatstāja pretiniekiem nekādas izredzes, rezultātā 3:0 (25:9; 25:20; 25:11), „Gulbene 2” nodrošināja pirmo vietu pusfinālā.

Dienas otrajā spēlē tikās „Sila Priedes” un „Balvi”, spēle beidzās trijos setos ar komandas „Sila Priedes” uzvaru: 3:0 (25:13; 25:22; 25:22). Nākamajā spēlē noskaidrojās „Sila Priedes” pretinieki pusfinālā, kurā tikās „Alūksne” un „Logu maiņa”. Pirmajā setā pārāki bija „Alūksne” 25:18, kas viņus pietuvināja nedaudz tuvāk pusfinālam. Otrajā setā spēlei nevedoties komandai „Alūksne” pazuda spēles pavediens un zaudējums 13:25. „Logu maiņa” turpinot iesākto kursu atlikušajos setos turpināja dominēt un uzvarēja visā spēlē 3:1 (18:25; 25:13; 25:19; 26:24).

Pēdējā ceturtdaļfināla spēlē tikās „Gulbene 1” un „SK Kuorsova”. Spēle iesākās ļoti līdzīgā cīņā, pirmie četri seti pagāja kā „amerikāņu kalniņi”, te viens pārņēma vadību, te otrs. Šī spēle aizveda līdz piektajam setam, kur bez liekas ceremonijas „Gulbene 1” nokārtoja uzvaru, rezultātā 3:2 (25:22; 29:31; 25:16; 23:25; 15:6).

Dienas pēdējā spēlē tika noskaidrota 5.vietas ieguvēja, kurā tikās „Alūksne” un „SK Kuorsova”. „SK Kuorsova” bija atstājusi daudz spēka un emocijas ceturtdaļfināla spēle (piecos setos), kas apgrūtināja pilnvērtīgi pacīnīties par 5.vietu pret komandu „Alūksne”, rezultātā „Alūksne” izcīnīja 5.vietu ar rezultātu 3:0 (25:18; 26:24; 25:15).

Klāt Atzeles volejbola līgas svarīgākais datums - 10. marts, Lielais fināls Balvu pamatskolas sporta zālē. Pirmajā pusfināla spēlē spēkiem mērojās divas Gulbenes komandas: „Gulbene 1” un „Gulbene 2”. Abas komandas cītīgi iesildījās, likme tomēr ļoti augsta, uzvarētājs nodrošina vietu finālā. Pirmais sets noslēdzās ar „Gulbene 2” dominanci 25:10, kas lika domāt, ka šī spēle varētu beigties ātri, ar „Gulbene 2” uzvaru. Otrajā un trešajā setā „Gulbene 1” izrādīja lielu pretestību un lika pretiniekiem panervozēt līdz pat spēles galotnei. Līdzīgā trīs setu cīņā pirmo vietu finālā nodrošināja „Gulbene 2” 3:0 (25:10; 26:24; 27:25).

Otrajā pusfināla spēlē tikās „Sila Priedes” un „Logu maiņa”. Visa spēle ritēja līdzīgā cīņā ar daudz skaistām izspēlēm un epizodēm gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pirmajā setā pārāki bija „Sila Priedes” 25:23. Komanda „Logu maiņa” līdzīgi kā ceturtdaļfināla spēlē pamazām sāka uzņemt apgriezienus un atlikušajā spēlē pārņēma vadību. Ne bez grūtībām, bet uzvaru izcīnīja komanda „Logu maiņa” 3:1 (23:25; 26:24; 25:23; 25:22).

Spēlē par trešo vietu tikās regulārā čempionāta 2. vietas (Sila Priedes) un 4.vietas (Gulbene 1) īpašnieces. „Gulbene 1” iesāka ļoti apņēmīgi un cīnījās par katru bumbu no svilpes līdz svilpei. Komanda „Gulbene 1” ar katru nākamo spēli, setu spēja uzlabot savu sniegumu. Komandas „Sila Priedes” viens no līderiem centās likt pretī spēcīgus uzbrukumus, bet ar to šoreiz nedaudz pietrūka, lai spētu pacīnīties līdz galam par 3.vietu. Trešo vietu trijos setos izcīnīja komanda „Gulbene 1” 3:0 (25:22; 25:20; 25:16).

Kārta bija Lielajam Finālam – „Gulbene 2” un „Logu maiņa”. Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, abām komandām punkti nāca grūti, cīņa notika par katru bumbu savā laukuma pusē. Noslēdzoties pirmajam setam rezultāts uz tablo vēstīja 25:23 (1:0 setos) par labu komandai „Logu maiņa”. Sakārtojot un dažādojot uzbrukuma virzienus „Gulbene 2” cēlājs izraustīja pretinieku bloku, rezultātā viegla uzvara otrajā setā 25:13 (1:1 setos). Pēc lielā krituma otrajā setā „Logu maiņa” spēlētāji trešajā setā iznāca motivēti un atgriezās cīņā, bet līdz galam nedaudz kaut kur pietrūka un zaudējuma arī trešajā setā 23:25 (1:2 pa setiem). Ceturtais sets bija ļoti aizraujos, spēlētāji iekarsuši, gatavi cīnīties par katru punktu, skatītāji tribīnēs azartiski un skaļi, katrs centās kā varēja atbalstīt savu komandu. Ceturtais sets ritēja punkts punktā, neviens negribēja atdot šo setu, pie rezultāta 24:23 vadībā „Logu maiņa”, Gulbenes spēlētājs sita bumbu augstu pāri blokam, un komandas „Logu maiņa” spēlētājs uzņēma augstu lidojošu bumbu, kura rikošetā izlidoja autā, šis, iespējams, bija zelta punkts. Tribīnēs vietām līdzjutēji noelsās, vietām nopūtās. Kā rezultātā izrādījās, tas tā arī bija, „Gulbene 2” uzvarēja atlikušās divas izspēles un kļuva par Atzeles volejbola līgas 2018./19. gada sezonas čempioniem. Šī spēle bija cienīga saukties par Lielo Finālu.

Čempionu – „Gulbene 2” sastāvā spēlēja: R.Platais, A.Krikovs, J.Ekurs, K.Kanaviņš, N.Pulkstenis, A.Štāls, V.Smirnovs, A.Kalniņš, R.Teters, J.Bērziņš, G.Grodnis.

Sudraba ieguvēju – „Logu maiņa” sastāvā spēleja: V.Trusovs, G.Stepanovs, A.Šrubs, Dz.Šķēls, A.Seržānts, A.Kāposts, A.Fridrihsons, J.Seržānts, J.Zommers, G.Platpīrs, S.Prostakovs, E.Sovetovs.

Bronazas ieguvēju – „Gulbene 1” sastāvā spēlēja: Dz.Vasiļjevs, K.Karolis, K.Mucenieks, J.Bārdulis, T.Dandens, M.Naglis, J.Krūze, A.Berkolds.

Par sezonas komandu labākajiem spēlētājiem tika atzīti: Nauris Pulkstenis (Gulbene2), Gatis Stepanovs (Logu maiņa), Jānis Bārdulis (Gulbene 1), Matīss Spalva (Sila Priedes), Jānis Dudelis (Alūksne), Toms Vorkalis (SK Kuorsova), Elvis Logins (Balvi), Gints Mičulis (Bērzpils).

Līgas organizatori saka lielu paldies visiem, kas palīdzēja un iesaistījās šīs sezonas tapšanā. Paldies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zāles personālam, Māriņkalna sporta zāles personālam, Liepnas sporta zāles personālam, Balvu pamatskolas sporta zāles personālam, Balvu Profesionālās un Vispārizglītojošās vidusskolas sporta zāles personālam, Gulbenes sporta centra darbiniekiem un direktoram Ziedonim Lazdiņam, Gulbenes BJSS direktoram un personālam par labo Atzeles volejbola līgas uzņemšanu savās sporta zālēs. Īpašs paldies Alūksnes, Balvu un Gulbenes novadu domēm par atbalstu.