tmb20180424162610

Otrdienas rītā, 24.aprīlī, Balvu pamatskolas sporta zālē pulcējās Balvu pamatskolas skolēni un skolotāji, lai godinātu Balvu Sporta centra futbola komandu, treneris Ingus Zaharāns, kuri 14.martā Ludzā U10 grupā (2008.g.dz.) izcīnīja 3.vietu Latvijas reģiona futbola telpās finālturnīrā, kurā piedalījās 6 spēcīgākās Latvijas reģiona futbola komandas – FK Ventspils Futbola Klubs, FK Tukuma 2000, Aizkraukles novada FK Veina, SK Super Nova no Rīgas, Rēzeknes BJSS un Balvu Sporta centrs.

Kā atzina Balvu Sporta centra vadītājs Edgars Kaļva, tad futbols Balvu novadā pēdējos sešos gados ir audzis vairāk kā sešas reizes, no divām komandām ir kļuvis par trīspadsmit komandu sporta veidu. Balvu Sporta centra futbolisti pēc četrpadsmit gadu pārtraukuma ir atgriezušies Latvijas futbola čempionāta 1.līgā, un no viena futbola trenera izauguši līdz trīs treneriem, bet bērnu skaits no 15 dalībniekiem pieaudzis līdz 140 bērniem, kuri tagad ir iesaistīti šajā sporta veidā.

Tas tikai parāda to, ka Balvu novadā futbols attīstās un ka Balvu novadā futbolu mīl.

Visā Ziemeļaustrumu reģionā starp 19 novadiem tieši Balvu pamatskolā ir vieni no labākajiem futbolistiem. U10 (2008.g.dz.) grupā ~ 80 komandu konkurencē no visas Latvijas izcīnījuši vietu finālā, kurā piedalījās tikai 6 komandas, un ieguvuši godpilno 3.vietu Latvijas telpu futbolā savā vecuma grupā, arī U11 (2007.g.dz.) komanda Latvijas reģionu finālsacensībās futbolā telpās Salaspilī izcīnīja 3.vietu savā vecuma grupā.

Medaļas un kausu par izcīnītu godpilno 3.vietu saņēma Balvu pamatskolas skolēni – Rainers Bukšs, Toms Zvejnieks, Edgars Boldāns, Helmuts Šubrovskis, Kristofers Pušpurs, Rinolds Baikovs, Rinalds Kokorevičs, Ervīns Tabors, Nauris Sorokins, Viesturs Pipcāns, Gvido Supe un Rūdolfs Tūmiņš.

Jāatzīmē, ka valsts līmenī Balvu pamatskola ir saraksta augšgalā, jo ir viena no tām vietām Latvijā, kurā ir tik daudz labu sportistu – futbolistu, otra no Balvu novada skolām ir Balvu Valsts ģimnāzija, jo šeit labu un foršu skolotāju vadībā aug izglītoti topošie sportisti, kas mūsdienās ir pat svarīgāk nekā pats futbols.

Pasākumā piedalījās arī 12.Saeimas deputāte Līga Kozlovska, kura, uzrunājot jaunos sportistus, teica: „Jūs tagad esat Balvu novada Zvaigžņu komanda, bet jūsu nākamais ceļš ir Latvijas junioru izlase, Olimpiskās spēles... Vēlos pateikt lielu paldies jūsu trenerim Ingum Zaharānam, jo viņš ir jūsu skolotājs labākajā nozīmē, viņš ir aizvedis jūs uz šiem panākumiem, un tiem jāturpinās! Paldies arī visiem jūsu skolotājiem, draugiem, tuviniekiem, kuri jūs ikdienā atbalsta.

Vēlu panākumus, uzvaras, sasniegt virsotnes un dāvinu jūsu komandai enerģiju un spēku – konfektes, ar kurām pacienāt arī savus līdzjutējus.”

Pasākumā katrs futbolists saņēma arī dāvanu – jaunu sporta tērpu, somu, cepuri un tuneļšalli, ko bija sarūpējusi Latvijas Zemnieku savienība.

Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs pasākuma noslēgumā teica: „Ir ļoti patīkami, ka mūsu futbolisti ar saviem rezultātiem iznes Balvu novadu vārdu. Tiešām paldies puišiem par sasniegumiem! Ceru, ka saņemtās dāvanas vēl vairāk motivēs trenēties gan esošos sportistus, gan šajā sporta veidā iesaistīs vēl jaunus censoņus! Lai turpmāk rezultāti aug, lai veicās sportā un labas sekmes mācībās!”

Iluta Mežule
Balvu novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

img-001.jpgimg-002.jpgimg-003.jpgimg-004.jpgimg-005.jpgimg-006.jpgimg-007.jpgimg-008.jpgimg-009.jpgimg-010.jpgimg-011.jpgimg-012.jpgimg-013.jpgimg-014.jpgimg-015.jpgimg-016.jpgimg-017.jpg