Attiecībā uz sporta nodarbības iesaistīto personu vecumu MK noteikumi Nr.360 neietver nekādus ierobežojumus, tas nozīmē, ka peldēšanas treniņos, nodarbībās un nometnēs drīkst piedalīties jebkura vecuma bērni un jaunieši.

Attiecībā uz maksimāli pieļaujamo personu skaitu pasākumos vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietā MK noteikumi Nr. 360 nosaka, ka no 2020. gada 10. jūnija līdz 30. jūnijam vienlaikus uzturas ne vairāk kā 100 cilvēku iekštelpās un 300 cilvēku ārtelpās, ievērojot, ka vienai personai telpā tiek nodrošināti ne mazāk kā 4m2. Noteiktais maksimālais personu skaits neietver darbiniekus, kas ir tieši saistīti ar pasākuma norises nodrošināšanu, tai skaitā sporta darbiniekus.

Vienlaikus MK noteikumi Nr.360 nosaka, ka iepriekš minētās prasības neattiecas uz organizētu sporta treniņu (nodarbību) norises vietām, ja šajās vietās netiek rīkots pasākums. Organizēti sporta treniņi (nodarbības) notiek, ievērojot, ka:

  • Sporta treniņa (nodarbības) norisei vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 30 personas. Ja to pieļauj attiecīgās sporta norises vietas kapacitāte, vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs;
  • Vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 4 m2 no sporta treniņa (nodarbības) norises vietas platības.

Sporta pasākumi līdz 2020. gada 31. jūlijam iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka nekā 1000 m2, norisinās bez skatītājiem (personām, kas nav tieši iesaistīti sporta pasākuma organizēšanā un norisē).

Attiecībā uz peldbaseinu darbības nodrošināšanu MK noteikumi Nr. 360 nosaka, ka vienai personai no 2020. gada 10. jūnija līdz 30. jūnijam tiek nodrošināta ne mazāk kā 12 m2 liela ūdens virsmas platība, izņemot baseinus labsajūtai (rekreācijai), kuros tiek nodrošināta ne mazāk kā 4 m2 liela ūdens virsmas platība. Savukārt ar 01.jūliju peldbaseinā vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 8m2, izņemot baseinus labsajūtai (rekreācijai), kuros tiek nodrošināta ne mazāk kā 4 m2 liela ūdens virsmas platība.

Baseiniem noteiktās specifiskās prasības nozīmē to, ka arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas baseinā drīkst atrasties ierobežots personu skaits, taču netiek noteikts vai ierobežots apmeklētāju skaits vienā peldceliņā.

25m baseins ar 3 celiņiem

25m baseins ar 4 celiņiem

25m baseins ar 6 celiņiem

25m baseins ar 8 celiņiem

50m baseins ar 6 celiņiem

50m baseins ar 8 celiņiem

15

20

30

40

60

80

MK noteikumos Nr. 360 noteiktos ierobežojumus peldbaseiniem LPF uzskata par nepamatotiem un peldēšanas sportu diskriminējošiem, tāpēc vērsusies pie Valdības ar iesniegumu noteikt visiem sporta veidiem vienādas prasības, svītrojot no noteikumiem šo punktu. Ar LPF iesniegumu Valdībai var iepazīties šeit.

Ar MK noteikumiem Mr.360 iespējams iepazīties Latvijas Republikas tiesību aktu datu bāzē

 

LATVIJAS PELDĒŠANAS FEDERĀCIJA

M: +371 22840906
E: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
W: www.swimming.lv
Tw: www.twitter.com/swimminglv
Fb: www.facebook.com/latswimming