balvu_pagasta_komanda310220202tmb.JPG

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 29. februārī, Alūksnē tika sadalītas Atzeles volejbola līgas medaļas.

Diena iesākās ar cīņu par bronzas medaļām. Šajā cīņā tikās „SK Kuorsova” un „Naudaskalns”. „SK Kuorsova” pārstāv Kārsavas novadu, un tas sezonas gaitā izdevās sekmīgi, tika izcīnītas 11 uzvaras 13 spēlēs. Pretiniekos stājās komanda no Balvu novada „Naudaskalns”. „Naudaskalns” komandas sezonā izcīnīja 7 panākumus. Abas komandas jau iepriekš bija tikušās regulārās sezonas ietvaros, pārāka divos setos bija „SK Kuorsova” 2:0 (25:20; 28:26). Cīņā par bronzas medaļu pirmais sets iesākās ar līdzīgu cīņu par katru punktu, tuvojoties seta galotnei „SK Kuorsova” spēlētājiem izdevās gūt vairākus punktus pēc kārtas, kas ļāva svinēt uzvaru pirmajā setā 25:21. Komandas otro setu iesāka apņēmīgi, līdzīgi kā pirmajā setā. „Naudaskalns” komandai otrā seta sākums padevās labāk nekā pretiniekiem. Tuvojoties seta galotnei abām komandām palika ar vien grūtāk gūt punktus, par spīti tam ar labas serves palīdzību „SK Kuorsova” izcīnīja uzvaru otrajā setā un dubultoja pārsvaru setos 2:0. Trešais sets pagāja „SK Kurosva” zīmē, ar pārliecinošu sniegumu kārsavieši spēja noslēgt setu un visu spēli sev par labu, „SK Kuorsova” – „Naudaskalns” 3:0 (25:21; 29:27; 25:12).

Pienācis bija laiks Lielajam Finālam starp mājinieku komandu „Alūksne” un pagājušās sezonas čempioniem „Gulbene 2”. Sezonas gaitā pārliecinošu sniegumu demonstrēja alūksnieši, piedzīvots tikai viens zaudējums sezonas sākumā. Pretējā laukuma pusē aizstāvēt čempionu titulu stājās „Gulbene 2”. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē bija nepieciešami trīs seti, uzvaru izcīnīja komanda „Alūksne” 2:1 (25:20; 25:27; 17:15). Uzsākot Fināla cīņu pirmajā setā „Gulbene 2” alūksniešu jaudīgajam uzbrukumam pretī lika precīzos blokus un aizsardzību, kas ļāva pirmo setu noslēgt ar rezultātu 25:20. „Alūksne” komanda veica nelielas izmaiņas sastāvā un otro setu iesāka vēl apņēmīgāk, kas arī tāds izdevās. Tuvojoties seta galotnei veiksme bija gulbeniešu pusē, ar dažām labām epizodēm izdevās izvirzīties vadībā un noslēgt setu sev par labu, 2:0 (25:20; 25:20). „Alūksne” komandai vairs nebija kur atkāpties. Trešajā setā „Alūksne” komandas spēlētāji aizsardzībā cīnījās par katru bumbu, uzbrukumā veidoja spēcīgus sitienus un uzlika precīzus blokus, rezultātā izdevās izcīnīt panākumu trešajā setā, 25:20. Aizvadītie seti ritēja punkts punktā, ceturtais sets nebija izņēmums. Alūksniešiem seta galotnē nedaudz pietrūka, lai aizķertos setā un spēlē, rezultātā „Gulbene 2” svinēja panākumu 3:1 (25:20; 25:20; 20:25; 25:20). „Gulbene 2” izcīnīja čempionu titulu otro gadu pēc kārtas. Apsveicam pirmo trīs vietu ieguvējas.

Vietu sadalījums un komandas vērtīgākie spēlētāji:

1.vieta – „Gulbene 2” komanda, vērtīgākais spēlētājs – Artis Zviedris
2.vieta – „Alūksne” komanda, vērtīgākais spēlētājs – Jānis Andrejevs
3.vieta – „SK Kuorsova” komanda no Kārsavas novada, vērtīgākais spēlētājs – Toms Vorkalis
4.vieta – „Naudaskalns” komanda no Balvu novada, vērtīgākais spēlētājs – Elvis Logins
5.vieta – „Zeltiņi” komanda no Alūksnes novada, vērtīgākais spēlētājs – Kristaps Šperlings
6.vieta – „Bērzpils” komanda no Balvu novada, vērtīgākais spēlētājs – Gints Mičulis
7.vieta – „Ļaudonas vsk.” komanda no Madonas novada, vērtīgākais spēlētājs – Edijs Simsons
8.vieta – „Gulbene I” komanda, vērtīgākais spēlētājs – Kārlis Karolis

Specbalvas:

Sezonas vērtīgākais spēlētājs – Jānis Potašs („SK Kuorsova”)
Sezonas izturīgākā komanda – „Ļaudonas vsk.”
Komandas ieguldījums AVL attīstībā – „SK Kuorsova”
Regulārās sezonas spēcīgākā komanda – „Alūksne”

Atzeles volejbola līgas organizatori saka paldies visām komandām un to dalībniekiem par dalību AVL 2019./20.gada sezonā, kā arī Lielo paldies sakām Alūksnes novada pašvaldībai, Balvu novada pašvaldībai un Gulbenes novada pašvaldībai par atbalstu jau trešo sezonu pēc kārtas.

Biedrības "1stPlace" pārstāvis/
Atzeles volejbola līgas koordinators
Elvijs Stībelis

Foto: Balvu novada komandas “Naudaskalns” cīņa par bronzas medaļu

4.JPGbalvu_pagasta_komanda.JPGDSC_0040.JPGIMG_8861.JPGIMG_8862.JPGIMG_8863.JPGIMG_8867.JPGIMG_8874.JPGIMG_8883.JPGIMG_8886.JPGIMG_8889.JPGIMG_8894.JPG