tmb20190711123444

5.jūlijā “Zemgales Olimpiskajā centrā” svinīgā ceremonijā tika atklāta VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiāde. Šogad Olimpiādē par medaļām cīnīsies teju 2800 sportisti no 77 Latvijas novadiem un pilsētām. Jaunieši no 5.jūlija līdz 7.jūlijam sacentās 31 sporta veidā, savā starpā sadalot 244 medaļu komplektus.

Olimpiādes atklāšanā klātesošos uzrunāja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents, sveicot sportistus, sacīja: „Šajās trīs dienās Jelgavā un vairākās citās pilsētās 29 Olimpiskajos sporta veidos, kā arī skvošā un orientēšanās sportā noskaidrosim, kuri ir Latvijas labākie jaunie sportisti. Olimpiāde sportistiem paver lielas iespējas – te var parādīt visu, kas apgūts treniņos un kam esat gatavi. Šajās sacensībās var ieraudzīt savus konkurentus un skaidri redzēt, kāda ir sporta attīstība katrā pašvaldībā. Piedaloties Olimpiādē, jūs visi esat kļuvuši par Olimpiskās saimes locekļiem. Ceru, ka starti šajās sacensībās palīdzēs izlemt un izvēlēties sportu par savu nākotni un savu dzīvesveidu. Paldies treneriem par ieguldīto darbu! Lai uzvar stiprākie!”

Balvu novada pašvaldību pārstāvēja labākie sportisti volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā un vieglatlētikā.

Veiksmīgi starti izdevās vieglatlētikas pārstāvjiem. Uvis Pošeika, uzrādot personīgo rezultātu 4.20 m, uzvarēja kārtslēkšanas sacensībās, izcīnot godpilno 1.vietu. Dita Kuzņecova izcīnīja 5.vietu diska mēšanā ar rezultātu 32.08 m, bet Lauris Eizāns lodes grūšanā ar rezultātu 12.52 m izcīnīja 6.vietu.

Iepriecināja arī Balvu Sporta skolas svarcēlāji. Sandija Keiša ar Latvijas rekordu savā svara kategorijā 40 kg , U15 vecuma grupā (raušanā 32 kg, grūšanā 42 kg, summā 74 kg). Sandija pēc Sinklera punktu tabulas izcīnīja 4.vietu. Vēl vienu Latvijas rekordu grūšanā 145 kg, U15 vecuma grupā, svaru kategorijā +96 kg uzstādīja, izcīnot 1.vietu, Lauris Logins.

Personīgie rekordi krita arī visiem peldētājiem. Visveiksmīgākais no Sporta skolas peldētājiem bija Ralfs Kristers Kokorevičs, izcīnot 8.vietu.

Dalībnieki un treneri pateicas Balvu novada pašvaldībai par atbalstu gatavošanās procesā un piedalīšanos VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes finālsacensībās.

img-001.jpgimg-002.jpgimg-003.jpgimg-004.jpgimg-005.jpgimg-006.jpg