tmb20190107115103

2018.gads bija simtgades gads, un nozīmīgs ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Balvu novada sportisti ar savu sniegumu sacensībās apliecināja savu ieguldījumu novada un valsts sasniegumu vairošanā un atpazīstamībā. 4.janvārī tika sumināti tie, kuri aizvadītajā gadā, startējot dažāda mēroga sacensībās, ir sasnieguši vislabākos rezultātus.

2018. gada Laureāts futbolā - Nauris Sorokins, treneris Ingus Zaharāns. Treneris Nauri dēvē par „smaidiņu”, jo viņš bieži ir smaidīgs, kas raksturo viņu kā labsirdīgu cilvēku. Bet tas nebūt neliecina par viņa „maigo dabu”. Naurim pašlaik ir pilni 10 gadi. No tiem 6 gadus viņš nodarbojas ar futbolu, trenējoties Balvu Sporta centrā. Treneris raksturo Nauri divos vārdos „nekad nepadodas”. Šie vārdi atklāj, ka viņam piemīt cīņas spars, gribasspēks, sevis nesaudzēšana futbola laukumā, cieņa pret sevi, komandas biedriem, treneri, pretinieku. Šīs īpašības atklāj attieksmi pret futbola spēli, un to, ka Nauris ir cienīgs būt labākais futbolists starp jauniešiem.

Nauris 6 gadu futbolista karjerā ir paspējis sava vecuma grupā sešas reizes būt Ziemeļaustrumu turnīra labākais spēlētājs un piecas reizes visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Viņš piedalās sacensībās, spēlējot arī 2 gadus vecākā grupā, un, spēlējot pie vecākiem zēniem, arī ir viens no labākajiem spēlētājiem. Futbolā uzvaras un zaudējumus gūst komanda. Tādēļ var teikt, ka Naura sasniegumu pamatā ir personiskais un komandas biedru ieguldījums.

2018.gada sasniegumi - Mārupes kauss 2018- 2.vieta; Ziemeļautrumu telpu čempionāts U-10 vecuma grupā - 1.vieta; Latvijas fināls telpu futbolā U-10 grupā - 3.vieta Latvijā; Latvijas fināls telpu futbolā U-11 grupā - 3.vieta Latvijā; Tiger Cup 2018 Igaunija, Tallina - 1.vieta; Ziemeļaustrumu 7:7 futbola čempionāts U-10 vecuma grupā - 1.vieta; Ziemeļaustrumu 7:7 futbola čempionāts U-11 vecuma grupā - 1.vieta un Latvijas fināls futbolā 7:7 - 10.vieta Latvijā.

2018. gada Laureāti sporta dejās – Dārta Garā un Toms Ozoliņš, trenere Anita Grāmatiņa. Toms un Dārta kopā dejo piecus gadus. Dārtai Toms ir otrais partneris. Pāris ir izveidojis draudzīgas sportiskas attiecības, kas palīdz savā starpā vienoties par uzdevumu izpildi. 2018. gada noslēgumā, pāris startējot Juniori I grupā E6 klasē, Latvijas kausa posmā kopvērtējumā, no 42 pāriem izcīnīja 9. vietu un Latvijas meistarsacīkstēs ierindojās 5. vietā.

2018. gada Laureāte peldēšanā – Jūlija Antonova, treneris Romualds Kokorevičs. Jūlija auguma ziņā ir vismazākā sportiste starp Balvu Sporta skolas peldētājiem. Viņa tiešām ir maziņa, bet cīņas spars ir viens no lielākajiem. Jūlija ar peldēšanu nodarbojas jau piecus gadus un nereti tur līdzi saviem vecākajiem komandas biedriem. Viņas rezultāti peldēšanā iepriecina gan pašu, gan treneri, gan līdzjutējus (vecākus, radus, draugus), jo Jūlija ir zinātkāra, izpilda visus trenera norādījumus un labojumus, ir viena no centīgākajām un paklausīgākajām sportistēm.

2018.gadā Jūlija ar medaļām un apbalvojumiem ir atgriezusies mājās gan no vietējām, gan valsts, gan kaimiņzemes sacensībām. Liels pārbaudījums viņai bija piedalīšanās peldēšanas sacensībās Vācijā 2017.gadā. Jūlijas mīļākais peldēšanas stils ir brass. Kad meitene nostājas starta pozīcijā, viņa vienmēr ir pati mazākā, citreiz gandrīz uz pusi sīkāka par savām konkurentēm, bet finišā gandrīz vienmēr ir pirmā. 2018.gada oktobrī Jūlija Latvijas jauniešu čempionātā savā vecuma grupā 100m brasā kāpa uz goda pjedestāla. Savā mīļākajā peldēšanas stilā brass, Jūlijai ir otrā sporta klase, bet brīvajā stilā, kraulā uz muguras un tauriņstilā, trešā sporta klase.

Jāpiezīmē, ka starp Sporta skolas peldētājiem, kuri trenējas pie trenera Romualda, Jūlija ir pati jaunākā. Treneris izsakās, ka viņa ir luteklīte un mīlulīte un saka lielu paldies Jūlijas vecākiem par aktīvo līdzdalību meitas sporta sasniegumu īstenošanā, bet Jūlijai novēl– nekad nepadoties, turpināt tikpat centīgi trenēties, būt tikpat apzinīgai un neatlaidīgai, un tad jau pirmā sporta klase nav aiz kalniem.

2018. gada Laureāts grieķu-romiešu cīņā - Kristaps Cielavs, treneris Konstantīns Titorenko. Kristaps jau piecus gadus Balvu Sporta skolā nodarbojas ar grieķu-romiešu cīņu. Treneris raksturo Kristapu, kā domājošu sportistu, kurš bez liela satraukuma dodas cīņās un demonstrē nepiekāpību, atdodot visus spēkus uzvaras iegūšanai. 2018.gadā viņš piedalījies astoņos turnīros un piecos no tiem kāpis uz goda pjedestāla. Latvijas čempionātā starp jauniešiem Kristaps izcīnīja otro vietu.

2018. gada Laureāts svarcelšanā - Lauris Logins, treneris Varis Sārtaputnis. Lauris svarcelšanā trenējas no 2013.gada. Viņš Latvijas izlases sastāvā 2018.gadā piedalījās Eiropas U-15 vecuma grupas čempionātā svarcelšanā Milānā, Itālijā, kur, sasniedzot personiskos rekordus, izcīnīja 4.vietu gan raušanā, gan grūšanā. Šajās sacensībās viņš bija jaunākais dalībnieks.

Lauris 2018.gadā Latvijas U-15 grupas čempionātā ir izcīnījis čempiona titulu, U-20 grupā starp junioriem izcīnīja otro vietu, bet pieaugušo konkurencē izcīnīja trešo vietu. Treneris raksturo viņu kā apzinīgu, godīgu, disciplinētu, neatlaidīgu sportistu, kurš sacensību laikā prot mobilizēties, lai sasniegtu augstvērtīgākos rezultātus.

2018. gada Laureāte volejbolā - Laura Skangale, treneris Vjačeslavs Gamazins. Laura Skangale trenējas un dzīvo Baltinavas novadā. Aktīvi iesaistās sporta un skolas sabiedriskā dzīvē, atvērta, komunikabla, līderis komandā un dzīvē, draudzīga, centīga, labsirdīga, ar lielu atbildības sajūtu prot paveikt visus uzticētos pienākumus, labi izprot volejbola spēli, regulāri apmeklē sporta nodarbības, labprāt un rezultatīvi startē dažādās sacensībās starpnovadu posmos, Latgales reģionā un valsts mērogā, volejbola laukumā ir ,,mehānisma dzinulis”, kurš izšķirošos brīžos spēj saliedēt un motivēt, lai komanda spētu sasniegtu izvirzīto mērķi un rezultātu.

2018. gada Laureāts vieglatlētikā - Artis Duļbinskis, treneris Imants Kairišs. Artis ir atsaucīgs, laipns, dzīvespriecīgs jaunietis, kurš savu brīvo laiku velta sevis pilnveidošanai vieglatlētikā. Ar interesi spēlē arī volejbolu un nodarbojas ar citām sportiskām aktivitātēm. Artis jau vairākus gadus ir Latvijas jaunatnes izlases dalībnieks vieglatlētikā un veiksmīgi startē sacensībās ārpus Latvijas robežām. Artis ar treneri ir vienojies, ka mērķtiecīgi gatavosies normatīva izpildei trīssoļlēkšanā, lai iekļūtu izlases sastāvā un piedalītos Eiropas U-20 čempionātā. Trīssoļlēkšana, tāllēkšana un 100m ir viņa pamatdisciplīnas. Arī daudzcīņā Artis ir izmēģinājis savus spēkus.

2018.gadā valsts mēroga sacensībās Artis ir piedalījies trīspadsmit sacensībās, kurās viņš ir startējis tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā, septiņcīņā, 60m,100m, lodes grūšanā. Kā svarīgākās uzvaras var atzīmēt: Latvijas ziemas čempionātā U-20 grupai trīsoļlēkšanā izcīnīta 1.vieta; starptautiskajās U-20 grupas sacensībās Minskā (Baltkrievijā) trīssoļlēkšanā izcīnīta 4.vieta; Latvijas vasaras čempionātā U-20 grupai trīssoļlēkšanā izcīnīta 1.vieta, tāllēkšanā izcīnīta 2.vieta.

2018. gada Laureāts basketbolā U-19 jauniešu komanda, treneris Arnis Voika. Lai arī basketbols ir ļoti dinamiska spēle, kurā daudziem spēlētājiem bieži emocijas uzvirmo augstā līmenī gan spēlēs, gan arī treniņā, bet šī U-19 komanda spēj kontrolēt emocijas spēles laukumā un saglabāt vēsu prātu izšķirīgās spēles situācijās.

Viena no pamatatslēgām labai komandai ir regulārs un pašaizliedzīgs darbs treniņprocesā, tieši to šī U-19 zēnu komanda ir sapratusi un kvalitatīvi izpilda.

Pagājušajā 2017./2018.gada sezonā šī Balvu Sporta skolas zēnu komanda. LJBL Latvijas Republikas čempionāta Nacionālajā līgā izcīnīja tiesības piedalīties Play-off spēlēs, kurās grūtās un spraigās spēlēs izcīnīja 3. vietu. Pagājušajā sezonā piedalījāmies arī Balvu novada atklātajā čempionātā basketbolā pieaugušajiem, kur ierindojās otrajā vietā.

Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, uzrunājot Jaunatnes sporta laureātus, atzīmēja, ka viņi ieies vēsturē kā simtgades laureāti, bet, lai to sasniegtu, jau no mazām dienām ir ļoti daudz jāstrādā: „Novēlu, lai jums ir sirdsdegsme uz sportu, lai tās lietas, ko jums iemāca treneri, ir pārākas par visām blakusparādībām, kuras jūs gribētu veikt un darīt, jo sportā jūs sevi attīstāt gan fiziski, gan garīgi, tāpēc lai izdodas sasniegt izcilus rezultātus, lai treneri atrod un iemāca vēl arvien jaunus veidus, kā sasniegt augstāko rezultātu, paldies ģimenēm par atbalstu, jo bez tā sports varbūt nemaz nebūtu tik populārs Balvu novadā, kā tas ir pašreiz. Lai izdodas ikviena lieta, ko dzīvē esat iecerējuši!”

Balvu Sporta skolas direktore Ludmila Beļikova izteica prieku, ka Balvi Latvijas simtgadi varēja sagaidīt ar trīs pilnīgi atjaunotiem stadioniem. Viņa pateicās visiem, kuri atbalsta savu bērnu, savu audzēkni, savu kaimiņbērnu, mecenātiem, mediķiem, jo darbs, ko iegulda katrs no audzēkņiem, lai stāvētu uz goda pjedestāla, ir ļoti smags.

Kā arī Ludmila Beļikova nosauca tās īpašības, kuras audzēkņi ir minējuši, ko viņi ir ieguvuši 5 līdz pat 12 gadus pavadot sporta un treniņu laukumā, kopā ar treneri mācību procesā. Tās ir patstāvība, atbildības sajūta, cieņa pret citiem, komunikācijas spējas, atbildības sajūta, patriotisms, lojalitāte, uzcītība, draudzība, veselība un daudz citu īpašību.

Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājas vietniece kultūras un sporta jautājumos Iveta Tiltiņa, uzrunājot klātesošos, teica: „Cienījamie treneri, milzīgs jums paldies, par jūsu ieguldīto darbu ar jauno paaudzi, mums prieks par katru no jums, un mēs noliecam galvu jūsu darba priekšā! Mīļie sportisti, paldies jums par iegūtajām uzvarām 2018.gadā!

Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vārdā sportisti vēlu arī šajā sezonā rast spēku un motivāciju strādāt vēl vairāk, smagāk un neatlaidīgāk, lai iegūtu vēl labākus rezultātus. Jaunajiem sportistiem - nepadoties pie pirmajām neveiksmēm, bet celties, pilnveidoties, iet tālāk, jo uzvar tikai tas, kurš nepadodas! Treneriem novēlu gudrību, menedžeriem - sponsorus, lai to ir vairāk, veterāniem - izturību, jaunajiem - degsmi, faniem - uzvaras! Visiem kopā, lai veiksmīgs un daudzām uzvarām bagāts 2018.gads!”

Balvu Sporta skolas Jaunatnes sporta laureātus ar skanīgām dziesmām priecēja Naula Laicāne, Mārcis Poševs un Marija Maslovska, skolotāja Iluta Tihomirova, bet ar skaistām dejām - Balvu Sporta skolas sporta dejotāji, trenere Anita Grāmatiņa, dejotāji no pamatskolas, skolotāja Žanna Ivanova, un deju studijas Di - Dancer Crew dejotājas, vadītāja Dita Nipere, bet pasākumu vadīja Arnis Voika un Agrita Grāmatiņa.

img-001.jpgimg-002.jpgimg-003.jpgimg-004.jpgimg-005.jpgimg-006.jpgimg-007.jpgimg-008.jpgimg-009.jpgimg-010.jpgimg-011.jpgimg-012.jpgimg-013.jpgimg-014.jpgimg-015.jpgimg-016.jpgimg-017.jpgimg-018.jpgimg-019.jpgimg-020.jpgimg-021.jpgimg-022.jpgimg-023.jpgimg-024.jpg