tmb20180822104218

Jau astoņpadsmito reizi Rīgā tika rīkots pasākums “Kanāla regate”. Par godu Latvijas simtgadei šogad pasākuma formāts tika pamainīts – ierasti pasākumā piedalījās pazīstamu Latvijas uzņēmumu vai organizāciju komandas, bet šogad tās bija 30 Latvijas pilsētu un ostu komandas. Arī balveniešiem bija iespēja būt Rīgā, pavadīt saulainu dienu Kronvalda parkā un piedalīties ūdensvelosipēdu sacensībās. Laiks bija kā uz pasūtījuma - silts un saulains. Kopā ar balveniešu komandu līdzi brauca “Di-dancers” dejotājas, kā arī Balvu Vilks.

Tuvojoties Kronvalda parkam, bija manāma rosība. Cilvēki darbojās gan pie skatuves, gan arī dalībnieku zonā pie Rīgas brīvostas pārvaldes. Neilgi pirms gājiena draudzīgi sasaucāmies ar citām pilsētu komandām. Daudzu skatītāju pavadīti, droši devāmies gājienā pa Kronvalda parku līdz tur uzbūvētajai skatuvei, kur visas komandas vēlreiz sasaucās un deklamēja savu saukli. Pirmais uzdevums bija izveidotās vizītkartes rādīšana, kur mūs lieliski pārstāvēja Dagmāra Laicāne kopā ar “Di-dancers” meitenēm ar dziesmu “Rūžeņa”. Pēc tam gatavojāmies startam. Balvu pilsētu pārstāvēja Alīna Logina, Dagmāra Laicāne, Kaspars Bukšs un Ģirts Ertmanis. Savā trijniekā finišējām otrie, tāpēc diemžēl nākamajās kārtās netikām. Tā vietā pavadījām laiku Kronvalda parkā, kur skatījāmies citu pilsētu vizītkartes, kā arī citas aktivitātes, ko piedāvāja Rīgas pilsēta. Balvu Vilkam arī bija raiba diena. Liekas, ka bērniem ļoti patika līdzi paņemtais talismans, jo gandrīz katrs vēlējās ar viņu iepazīties.

Lai gan neieguvām nevienu no trijiem tituliem (“Ātrākais Kanālbraucējs”, “Elegantākā Ekipāža”, “Skumjais Ūdensmalējs”), bija prieks piedalīties šādā pasākumā, kā arī parādīt, kādi ir Balvu jaunieši. Paldies Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājai I.Kaļvai, kas mūs uzrunāja un atbalstīja mūsu dalību šajā pasākumā.

Foto un teksta autore: A.Laicāne

img-001.jpgimg-002.jpgimg-003.jpgimg-004.jpgimg-005.jpgimg-006.jpgimg-007.jpgimg-008.jpgimg-009.jpgimg-010.jpgimg-011.jpgimg-012.jpgimg-013.jpgimg-014.jpgimg-015.jpgimg-016.jpgimg-017.jpg