tmb20180108120231

2.vietā esošie Balvu Sporta centrs futbolisti ZA 2.līgas telpu futbola turnīra ietvaros savās mājās uzņēma turnīra līderi - FK Madona futbolistus, kas līdzšinējās 8 spēlēs zaudējuma rūgtumu vēl nebija izbaudījuši un piedzīvojuši tikai vienu neizšķirtu, pārējās spēlēs svinot panākumus. Loģiski, ka par spēles favorītiem tika uzskatīti viesi no Madonas.

Par to, ka tā tam būtu jābūt, liecināja arī mača sākums. Pēc stūra izspēles mūsējie nesadalīja pienākumus savā soda laukumā un 0:1.

Ilgi gan šāds rezultāts nepalika, jo aizsargs Gvido Dokāns aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā un vienā pieskārienā raidīja bumbu pretinieku vārtos 1:1.

Noritēja līdzvērtīga spēkošanās, bet tad Rihards Ščogols nodemonstrēja savu individuālo meistarību. Viņš laukuma malā apspēlēja vienu no pretiniekiem un daudz nedomādams trieca bumbu tuvajā augšējā stūrī. Puslaikā ejot, 2:1.

Otrais puslaiks iesākās mājiniekiem veiksmīgi. Kādā no epizodēm Kārlis Vanags sita bumbu pa vārtiem, bet to veiksmīgi pielaboja viesu spēlētājs – 3:1. Lai gan šis vārtu guvums spēles protokolā tika ierakstīts kā sitiens savos vārtos, bez Kārļa enerģiskās rīcības tā nebūtu.

Viesi gāja uz visu banku. Otrajā puslaikā dominēja viesi, bet tas pateicoties tam, ka pēc 3.ielaistajiem vārtiem, viņi savu vārtsargu izmantoja kā 5.laukuma spēlētāju. Tas atstāja labas iespējas Balviem gūt vēl vairāk vārtus, raidot bumbu jau tukšos vārtos. Vispirms to izdarīja Raivis Dokāns, tad pāri visam laukumam vārtsargs Jurģis Vilciņš, bet spēlei punktu uz i pielika Vadims Sņegovs. Uzvara ar 6:1!

Par atmosfēru uz soliņa rūpējās ne tikai galvenais treneris Jānis Zakarīts, bet arī traumētais Edgars Plutovs, kurš ļoti emocionāli uzkurināja komandu.

Liels paldies arī visiem tiem skatītājiem, kas, neskatoties uz vēlo vakara stundu, bija ieradušies atbalstīt mūsu komandu! Protokolā rakstīts, ka spēli skatījušies 120 skatītāju. Gaidīsim Jūs arī nākamajās spēlēs!

Lauris Baranovskis
Balvu Sporta centrs