tmb20180109142106Balvu Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Balvu novada aerobikas treneriem. 27.janvārī no plkst.15:00 organizē Veselības maratonu, kura galvenais mērķis ir veicināt interesi par veselīgu dzīvesveidu, motivējot apmeklēt dažādas sporta aktivitātes.

 

Pasākums sastāvēs no trīs daļām:

  • pirmā daļa – nūjošana (Balvu pilsētas parks);
  • otrā daļa – dažāda stila un veida aerobikas nodarbības (Balvu muiža);
  • trešā daļa – visa ķermeņa stiepjošie vingrinājumi.

Katru gadu palielinās gan bērnu, gan pieaugušo cilvēku skaits, kuriem ir dažādas veselības problēmas, no kurām visizplatītākās ir liekais svars, cukura diabēts un stājas traucējumi, kas laika gaitā izraisa smagas saslimšanas. Cīnoties ar šīm problēmām ir svarīgi zināt par veselīgo dzīvesveidu, kas sevī iekļauj trīs būtiskas lietas – veselīgu uzturu, aktīvu dzīvesveidu un sportošanu.

Organizatori aicina piedalīties Veselības maratonā ne tikai interesentus, kas jau nodarbojas ar sportu,bet ikvienu Balvu novada jaunieti vai pieaugušo, kas vēlas tikai to uzsākt vai vienkārši pavingrot. Gaidītas ir arī ģimenes ar bērniem, kuriem tiks nodrošinātas dažādas aktivitātes. Starp nodarbībām paredzēta arī tēja un diskusijas par veselīgu uzturu.

Pasākuma nolikums